Diëten zoals gemalen, vloeibaar, natrium arm, halal of koosjer zijn bij ons bekend
De taken van koks kunnen sterk variëren per eetgelegenheid en zijn bovendien in grote mate afhankelijk van de omvang van de organisatie. Over het algemeen zijn koks verantwoordelijk voor:
- Preparen en bereiden van voedsel volgens de wensen van de gast
- Samenwerken met diëtisten, gasten of senior personeel om nieuwe gerechten en/of maaltijden te bedenken
- Uitvoeren van berekeningen voor de bereiding van soepen, stoofschotels, jus, etc.
- Organiseren van middelen (zowel menselijk als materieel) om binnen een beperkte tijd maaltijden te bereiden.
- Voeren van voorraadbeheer en plaatsen van bestellingen bij leveranciers
- Controleren en reguleren van de voedselkwaliteit gedurende de aankoopopslag en bereiding van het voedsel, volgens de HACCP voedselveiligheidsvoorschriften
- Bedienen, placeren en te woord staan van de gasten
- Schoonmaken van de werkplek en correct afsluiten van de werkshift
- Aannemen, managen en opleiden van ander keukenpersoneel
- Vergroten van inzicht en/of kennis van nieuwe producten, technieken, maaltijden, trends en/of buitenlandse keukens